Vänsterpartiet är fortfarande inte demokrater.

Vänsterpartister i allmänhet, inklusive Lars Ohly, pratar gärna om dom ”sociala framsteg” som har skett på Kuba. Dom framstegen finns knappast utanför Svensk-Kubanska föreningens propaganda, men jag skall vara snäll och helt enkelt se sådana uttalanden som okunniga snarare än odemokratiska. Men många vänsterpartister, som till exempel Eva Björklund och Anders Neergard är antidemokrater som är medlem i Svensk-Kubanska vänföreningen, en förening som stödjer Castros diktatur. Eva Björklund har stått i TV och hävdat att Kuba är mer demokratiskt än USA, och andra dumheter. De här människorna är inte demokrater. Dom är antidemokrater.

Tyvärr är dom inte ensamma i Vänsterpartiet. Till vänsterpartiets förra Kongress 2008 så inkom det en motion som kritiserade vänsterpartiets attityd mot Kuba. Mer specifikt tyckte motionären att Vänsterpartiet hör och häpna kritiserade Kuba för mycket! Partistyrelsens svar pratade som vanligt om de ”stora sociala framstegen” men det påpekade också att detta inte ursäktar inskränkningarna i demokratiska rättigheter. En grupp på sju personer, inklusive Neergard och Björklund var inte nöjda med svaret, utan ville ha in en formulering som inte på något sätt kritiserar Kuba, och bara säger att när det förekommer demokratiska inskränkningar så skall dom kritiseras, vilket implicerar att det inte förekommer speciellt många, och inga alls just nu.

Alla dessa personer vill alltså att Vänsterpartiet skall låtsas som om Kuba är ett bra och demokratiskt land, när det i själva verket är en totalitär diktatur där grundläggande demokratiska rättigheter i parktiken är närmast helt frånvarande. Dessa sju är alltså antidemokrater. I ett demokratiskt parti tillåts inte antidemokrater ens som medlemmar. I Vänsterpartiet går det dock bra inte bara att vara medlem, utan att som dessa sju, vara medlem i partistyrelsen! Dom som skrev under var Vilmer Andersen, Eva Björklund, Francisco Contreras, Anders Neergaard, Eva-Britt Svensson och Bo Strömbäck. Av dessa är idag alla utom Anders Neergaard och Bo Strömbäck fortfarande kvar i partistyrelsen.

Att vänsterpartiet har dessa fem i sin partistyrelse är fullt jämförbart med att Folkpartiet skulle ha fem personer som stödde Pinochets mördardiktatur i sin partistyrelse. (Vilket dom inte har, det kan vara på sin plats att påpeka det, med tanke på extremvänsterns normala verklighetskontakt).

Vänsterpartiet är inte demokrater. Därmed är Munkhammar mfls artikel i Aftonbladet välgrundad och poängen fullständigt korrekt. Vänsterpartiet är ett antidemokratiskt parti, som dessutom vill föra en politik som vi vet är omöjlig att genomföra utan ett genomgripande statsförtryck.