Så här skyddar du dig från FRA, del 2: Telefoni, mm.

Jag har redan tagit upp tips på hur du hindrar FRA från att läsa din e-post. Här kommer vidare tips om hur du skyddar dig vidare.

Skydda din telefoni

FRA skall mestadels använda datorer för att filtrera information. Det innebär att dom förmodligen inte kommer lyssna på telefon. Men dom kan, och är du terrorist, militant vegan eller paranoid så är det illa nog. Som tur var är det väldigt enkelt att skydda din telefoni. Använd Skype. Köp ett headset, och skypea folk istället för att ringa dom. Har dom också Skype är telefonin krypterad hela vägen! Har dom inte skype är telefonin skyddad fram till det land du ringer till. Praktiskt va!? Det är billigt också, men kvalitén är kass, tyvärr. Om du vill visa upp dina fina hemmagjorda bomber för din indoktrinerings-officer så kan du köpa en webbkamera också, Skype stödjer videotelefoni.

Skydda din trafikinformation

En av dom saker som FRA är mest intresserade är vem som talar med vem. Vem skickar mail till vem, vem skriver på vems bloggar, vem diskuterar på islamistiska diskussionsforums, osv. Det här kan du delvis skydda dig mot med Tor. Det är dock inte perfekt, i synnerhet inte mot någon som har möjlighet till en så omfattande övervakning som FRA. Men det hjälper, och kommer göra det oerhört mycket svårare för FRA att hitta den information dom vill ha. Tor fungerar bara för TCP-trafik. Den mesta av din internet trafik är TCP, men inte all. Som exempel går Skype över både TCP och UDP, och jag vet inte hur man slår av att inte använda UDP i Skype. Om nån vet, säg till.

Allt på en gång

Än så länge är det här enkla tips som inte kräver nån större datorkunskap, men å andra sidan inte erbjuder fullständigt skydd. Att få fullständigt skydd är tekniskt krångligt. Jag kanske kommer ta upp lite krångliga sätt att göra detta i senare inlägg, vi får se. Men ett sätt att få fullständigt skydd utan att vara internet-guru, åtminstonde för tillfället, är att byta internet-leverantär till Banhof, som vägrar följa FRA-lagen. Det kanske inte håller i längden, men ju fler som byter desto större chans har dom att stå emot.

Med Tor, Skype, https på allt du kan, och SSL/TLS till din mail-server och GPG för själva mailen, så är du väldigt säkrad från intrång i din integritet, även om det finns hål ännu. Men det är bättre än inget.


Andra bloggar om: , , , ,