Förslaget skickades tillbaka, men Sverige behöver nya partier ändå.

Så blev det då ”återförvisning” av FRA-lagen. Men, man kommer göra några meningslösa ändringar och sedan klubba igenom det imorgon eller på torsdag, detta allt för att Federley och Johansson m fl skall få se ut som om dom vann fast dom förlorade medans regeringen gör en ”pinsam reträtt” utan att backa ett steg, så att alla kan rösta på förslaget med hedern i behåll. Det kan dom inte.

Alla inblandade här skall skämmas, sossarna för att dom tog fram förslaget. Alliansen för att dom drev det vidare. Riksdagsgrupperna för att dom använder grupptryck och mobbing för att driva igenom förslag. Och ja, Fredrick Federley, Annie Johansson, Birgitta Ohlsson och Karl Sigfrid måste skämmas också om dom röstar för i slutändan (det är inte försent att rösta nej!).

Ja, jag vet att grupptryck inte är lätt. Jag har själv aldrig påverkats stort av det, men jag har sett andras liv skita sig på grund av grupptryck. Ja, jag vet, för varenda av ovanstående personer innebär en nej-röst inte bara att den politiska karriären är slut, utan också att dom blir utfrysta från sitt parti. Det innebär att dom kommer förlora dom flesta av sina vänner och bekanta. Att rösta nej är fullt ekvivalent med att hoppa av en destruktiv religiös sekt. Det är en livskris av gigantiskt mått.

Men det hjälps inte. I slutändan så måste man rösta nej till det här förslaget eller skämmas. För nånstans går ändå en gräns. Som ett övertydligt exempel, skulle vi idag säga att det hade varit OK av socialdemokraterna i Tyska riksdagen att rösta för Hitlers Ermächtigungsgesetz 1933 och praktiken gjorde Hitler till diktator bara för att dom kände sig mobbade? Givetvis inte. Nej, det här förslaget är inte lika illa. Men nånstans går ändå en gräns, och den gränsen har med FRA-förslaget för länge sedan passerats. Sitter man i riksdagen så har man uppdraget att styra landet på bästa sätt, och då kan man inte skylla på mobbing. Det är oerhört tråkigt att politiska karriärer och vänskaper skall behöver krossas för en sådan här sak, men faktum är att Svenska folket integritet är viktigare än några politikers umgängesliv.

Federley, Johansson, Ohlsson, Sigfrid och andra som funderar på ett nej: Ni kan skaffa nya kompisar. Att bli utmobbad ur ett förbund är inte värre än att bryta upp med en pojk/flickvän som man har känt så länge att alla ens kompisar är hans/hennes kompisar. Det är deppigt, jobbigt och man måste skaffa helt nya vänner. Men det går. Och i vilket fall är era politiska karriärer möjliga att starta på nytt. För Sverige behöver nya partier. Alla val är ett val mellan pest och kolera, typ. Men faktum är att demokrati är den viktigaste frågan, och att det inte går att rösta för partier som är beredda att avskaffa eller riskera demokratin. Av riksdagspartierna är det bara två som inte har varit inblandade i det här, vänsterpartiet och miljöpartiet. Vänsterpartiet är bevisligen inte demokrater, så jag antar att deras problem med den här lgen är att det inte är dom som får lyssna, så då återstår miljöpartiet som det enda riksdagsparti som inte har bevisat sig vara mot integritet och inte har bevisat sig vara beredda att riskera demokratin. Detta beror säkerligen till stor del på att dom aldrig har suttit i en regering. Jag inbillar mig inte för en sekund att mp hade varit emot det här förslaget om sossarna hade lagt fram det. Men det spelar ingen roll. Det enda riksdagsparti som går att rösta på, fram tills dess att dom borgerligas partiledningar har bytts ut är miljöpartiet. Så kommer det inte nåt nytt parti, och om inte liberala partiet eller piratpartiet faktiskt dyker upp som ett seriöst alternativ, så får jag väl röst på (urk) miljöpartiet nästa gång.

Så mitt förslag är att dom som kände sig mobbade bildar ett nytt parti. OK, liberala partiet och piratpartiet finns ju, men det är svårt att ta ett parti som heter piratpartiet på allvar, faktiskt. Och liberala partiet måste väl vara nerlagt, eftersom man inte har hört nåt av dom sedan valet. Lika bra det, det var en hög tomtenissar som var förtjusta i att förklara att man minsann inte var Liberal om man inte tyckte exakt som dom i allting. Den sortens sekterism hör hemma bland kommunister, inte i liberalismen. Om man anser att det är alldeles omöjligt att starta ett nytt parti, så får ni väl göra ett ”massavhopp” till miljöpartiet, dom HAR ju uppvisat lite mer liberala tendenser senare åren, och med ett nytillskott av liberaler skulle dom väl kunna bli hyfsat liberala, faktiskt, så man kunde rösta på dom utan att skämmas.


Andra bloggar om: , ,