Hur skall man lära ut signalspaning till riksdagsmän?

Jo, jag har hittat någon som stödjer FRA-förslaget. Folkpartisten och allmänna hedersknyffeln Tobias Krantz. Man kan då fråga sig varför Tobias, som är en smart kille, är för ett så här puckat förslag.

Om jag får gissa, så är det väl så att han inte har nog kunskaper i den här frågan, och därför helt enkelt mpste lita på dom som har lagt fram förslaget. ”Den nya lagen är mycket grundligt beredd” säger han. Jag tror att det måste fungera såhär. Alla kan inte veta allt om allt, det gäller även riksdagsmän.

Lagförslaget innebär att man tänker avlyssna hela svenska folket, på ett sätt som gör att dom som inte vill bli avlyssnade kan undvika det mycket enkelt. Med andra ord: Man kommer inte knipa en enda terrorist, däremot kommer helt plötsligt svenska folkets email att bli lästa om dom innehåller ord som matchar FRA’s sökningar. Ingen nytta + avskaffad integritet. Det är resultatet av FRA-lagen. Men det måste man kanske veta en del om hur signalspaning och datorer fungerar för att inse. Det gör nog inte dom flesta riksdagsledamöter.

Då blir frågan: Har ni några förslag på hur man skall lära riksdagsmän dom här frågorna?


Andra bloggar om: , , , ,

Annons