Anti-demokrati hos LO Ung

Jag vet inte riktigt vad LO Ung är, och det framgår inte av deras hemsida heller. Det verkar mest som ett försök av LO att verka ”balla” och ”snacka med kidsen på ett språk dom förstår” (nedlåtande, alltså). Men där finns ett antal bloggar. Det framgår inte varför just dessa personer bloggar där, förutom att dom är fakligt aktiva. Är dom betalda av LO? Det är oklart. Hur är dom aktiva? Framgår inte.

En av dom som bloggar där heter Johan Palusa. Han gillar Castro. I en debatt med folk som inte gillar Castro (inklusive mig) är han närmast helt okritisk mot Castro. Han säger till exempel

Castro har gjort mycket bra för Cuba och dess folk, men visst – han är ingen ängel. Det finns mycket kritik som är befogat gentemot honom, men det finns också en hel del som är snedvriden.

Och det är det närmaste till kritik som framkommer. Det mest kritiska Johan Palusa lyckas säga om en mördare tyrann är att det finns befogad kritik. Och det är väl inte så konstigt, för tydligen är han revolutionär kommunist. Han menar ju att kommunism inte går att införa när det finns en kapitalistisk världsordning. Det kan svårligen tolkas som nåt annat än att man måste göra total revolution och helt krossa världsordningen, innan man kan göra nåt annat. Dessutom verkar han mena att kommunismen inte kan införas demokratiskt, eftersom hans reaktion på kritik mot Castro är ” Vad händer om folket vill ha kommunism då?” Det här ren revolutionär marxism, utan en enda liten indikation i hela debatten om att Johan Palusa faktiskt är demokrat. Trots detta kallar han sig ironiskt nog ”demokratisk socialist”, vilket inte märks nåt av.

Jo, det finns en brasklapp på LO Ung om att det är personliga åsikter dom framför på bloggarna och inte LO’s, men man får ändå fråga sig vad LO gör när dom låter antidemokrater skriva på sina bloggar. Oavsett hur mycket åsikterna inte är LO’s så hade dom väl knappast låtit en rasist skriva blogg, eller hur?

Kommentar tack, LO.


Andra bloggar om: , , , , , ,