Vem förespråkar korståg?

Ì Expressen frågar Rossana Dinamarca varför Björklund vill skuldbelägga kommunismen. Jo, för att kommunismen har en skuld. Svårare än så är det inte. Kommunismen vill genomföra sina idéer med våld, och varje försök att göra detta har lett till enormt förtryck. Om Rossana Dinamarca inte vet det, trots att hon är med i vänsterpartiet, så är det väl en bra indikation på att upplysningen behövs.

”Varför inte tvinga historielärarna att undervisa om korstågen?” frågar hon vidare. Jo, för det är ingen idag som förespråkar korståg, medans det finns ett flertal partier, och många riksdagsmän, som förespråkar kommunism. Därför är det rimligt att upplysa om kommunismen, men inte om korstågen.

Vi har en läroplan. Det finns en lista på saker man måste lära barnen i dagens skolor. Det inbegriper att läsa och skriva och räkna, men också en del grundläggande historia. Vad som skall ingå i den historiekunskapen som skall läras ut i skolan är ett bra debattämne, och men att några av dom största brotten mot mänskligheten skall ingå där tycker jag verkar vara en bra idé. Jag föreslår förintelsen, kommunismens massmord runt omkring i världen, och folkmordet i Rwanda. Dessa för att dom alla har utmärkt sig genom att vara värst på nåt sätt. Kommunismen har mördat flest totalt, Nazityskland är det enda fallet av att man bygger fabriker för massavrättning, och Rwanda är det brutalaste folkmordet med mest döda per dag.

Korstågen är inte bara inaktuella för att ingen förespråkar dom. Dom är i jämförelse med ovanstående folkmord rena semesterfirandet.


Andra bloggar om: , , ,