Stefan Jonsson kallar personangrepp ”verbal våldsutövning”

Ingen har väl missat Stefan Jonssons personangrepp på Johan Norberg, och Norbergs efterföljande fotknölssågning. Jag undrar, är det samma Stefan Jonsson som skrev det här? Jag får nog anta att det är det. Jag menar, hur många vänsterskribenter som heter Stefan Jonsson kan DN ha? I artikeln klagar han på personangrepp från högern:

Detta förklarar nog också varför nätet kan flöda över av bisarra argument, extrema yttranden och personangrepp som vore otänkbara i tryckta medier. Internet är alltjämt ett slags virtuellt Vilda Västern. Där råder ”lagen väster om Pecos”: skarpa kommandon och rykande puffror.

Opinionsbildningen på SS är i denna mening våldsutövning – inte fysisk, men verbal.

Man kan tycka att det är lite ironiskt att han klagar på högerns påhopp, när han senare hoppar på Norberg. Och det här torde väl innebära att Stefan Jonsson anser att hans påhopp på Norberg är våldsutövning. Eller?

Om man letar kan man hitta en kopia av artikeln som gjorde Stefan Jonsson sur. Där kallas hans argument för ”patently aburd” och ”inane”, och han blir också kallad för omogen (fast inte i så direkta ordalag). Fast Michael Moynihan förklarar varför han anser dom här sakerna också. Och det var väl den biten Stefan Jonsson inte riktigt gillade, kan man förstå.


Andra bloggar om: , , ,