Mona Sahlin sviker

Mona Sahlin hävdar att regeringen ljuger och genomför en politik som är direkt motsägande det man lovade inför valet. Hon tar upp fem exempel på detta, varav två är rena lögner från Mona Sahlins håll. Återstår tre saker där man inte har gjort det man lovat.

Samtidigt gick man till val på ett helt valmanfest, fullt av löften. Ett manifest där man redan har genomfört stora delar av manifestet, bara ett år efter regeringstillträdet.

Mona Sahlin ljuger alltså. Dom allra flesta av regeringens åtgärder det senaste året har varit rakt ur valmanifestet. Man genomför alltså till mycket stor del precis det man lovade. Vilket är första gången under min 25-åriga politiska medvetenhet som detta har hänt i Sverige.

Däremot vet vi att sossarna traditionellt sviker dom flesta av sina vallöften. Dom lovar vanligen inte mycket alls, utom höjda bidrag, och sedan genomför dom inte löftena. Det är så det brukar gå. Att då kalla det här för ett historiskt svek är ett sådant hyckleri att det måste slå nåt slags rekord. Och det är ett dubbelt hyckleri, för vi vet att om Mona Sahlin skulle få makten idag, kommer hon inte ändra på många av regeringens reformer. För Mona Sahlin är inte dum i huvudet. Hon vet att saker behöver göras i Sverige. Och hon vet att regeringen gör dom. Och hon hoppas att dom kommer fortsätta förändra och förbättra. Men hon ljuger och hycklar i hopp om att det skall ge henne makten om tre år. Så att hon kan sitta i Rosenbad, och sedan inte ändra nånting men leva gott på borgerlighetens reformer. Precis som man gjorde efter förra borgerliga regeringen.

Björn har rätt. Det här lyser desperation. Mona Sahlin vet att hon inte kan vinna ett val på sin politik, för hon har ingen. Socialdemokratin har inga sakargument, och därför sätter dom sig helt enkelt ner och ljuger och demoniserar. Och personligen kan jag inte komma på en enda gång där en partiledare i Sverige ljuger så grovt och uppenbart. Ett historiskt svek? Ja, verkligen. Men det är Mona Sahlin som sviker. Det är hon som sviker Sverige genom att lägga debatten på den lägsta nivå jag har sett den sedan MUFs kampanj mot Palme. Det är hon som sviker väljarna genom att hyckla. Det är hon som sviker socialdemokraterna genom att hellre ljuga än att föra en politik som fungerar.


Andra bloggar om: , ,

Annonser