Så här kommer DU in på sossarnas "interna" databas.

Nina Larsson har nu i massor av tidningar blivit anklagad för att ha försökt ”bryta” sig in på SAPnet, socialdemokraternas databas. Hon försvarar sig i DN med att ”hon trodde det fanns öppna konton”. Men vet ni vad? Hon hade rätt.

Så här skapar du ett konto och loggar in. Först går du till den här sidan och fyller in dina uppgifter för att skapa ett konto. Sedan går du till inloggningssidan och loggar in. Nu har du lyckats med det Nina Larsson är anklagad för att ha försökt. Logga in på SAPnet under eget namn.

Nina Larsson försvarar sig också med att inloggningen till FPs databas ser likadan ut på SAPnet som på sossarnas. Det beror nämligen på att regelbundna användare använder en speciell klient, First Class. Och då ser inte alls inloggningen ”mycket lik ut”. Den ser exakt likadan ut, förutom att det typiskt står sap.fc istället för nubbs.fc på ett ställe. Det är enda skillnaden.

Nina menar också att hon borde kanske ha reagerat på att den stod på SAPnet istället för Nubbs. Det borde hon inte alls det. Massor av liberaler har konton på SAPnet, för att där debattera politik med sossarna. Jag hade när jag var politisk aktiv konton på alla partiers databaser, utom möjligen centerns. Detta för att jag tycker det är kul att diskutera politik.

Men det här är inte det Per Jodenius gjorde. Han loggade in på en annans konto. Det är fult, ohederligt och förmodligen olagligt. Men det finns uppenbarligen ingenting som tyder på att Nina Larsson har gjort samma sak. Så varför jagar svenska journalister Nina Larsson när hon inte har gjort nåt fel? Jo, därför att dom är idioter som inte kan tänka självständigt, utan bara hakar på drev. Så sossarna hintar lite lätt om att en riksdagskandidat minsann kanske och eventuellt kan tänkas ha möjligen försökt logga in på SAPnet, och svenska journalister sväljer som vanligt betet och hoppar på Nina Larsson som en hög utsvultna varulvar. Jag finner i synnerhet DNs uppförande klandervärt, dom försöker ju framställa sig som en seriös tidning, men är tydligen inte bättre än att dom kan syssla med den här sortens spekulerande kvällstidningsdravel.

Usch!


Kanske intressanta bloggar om: , , , ,