Mediadrevet går igen.

I röran om Tsunamikatastrofen finns ett stort frågetecken: Vad sysslade egentligen Lars Danielsson med, och var var han? Det står klart att han inte säger hela sanningen. Så var han då? Tja, vägrar man tala om var man var, så uppstår såklart rykten. Ryktena som har varit har varit att han var med Helen Eduards. Några bloggare har tagit upp ryktet och frågat sig varför inte resten av media tar upp frågan om var Danielsson befann sig ordentligt, och istället bara hintar och mumlar om att det kanske var nåt fuffens, och det var hemskt vad mycket han umgås med Eduards.

Men idag fick sossarna en idé, nämligen att man skall hävda att detta är ondskefull ryktesspridning i politiskt syfte. Helen Eduards går ut och dementerar att det skulle vara nåt fuffens. Hon säger även att hon har pratat med media och dementerat ryktena tidigare, vilket tidningarna har ignorerat. Detta är tydligen, enligt Eduards, folkpartiets fel, hur det nur går ihop.

Samtidigt ställer sig Marita Ulvskog i TV och säger att detta är extra superhemskt för Eduards är tjänsteman, och tjänstemän är enligt Ulvskog försvarslösa, men det är tydligen inte ”politiker” som Johanna Nylander! Hur menar hon då? Exakt hur är Helen Eduards mer försvarslös än 19-åriga studenten Johanna Nylander? Hur skall hon försvara sig? Har Johanna Nylander Sveriges största parti och deras PR-avdelning bakom sig? Nej, inte precis, du. Rapports journalist går stenhårt åt Johanna och säger i nedlåtande ton ”Du kanske också skulle ta reda på ordentligt vad som händer innan du skriver om det?” Hur försvarar hon sig mot att bli avklippt och framlagd stammande på riks-TV?

Och vad är det hon inte har tagit reda på, egentligen? Johannas påståenden om att Danielsson och Eduards har ett förhållande skrivet i förbifarten, och är helt och hållet uppenbart inte huvudpoängen i hennes blogginlägg. Hon skriver själv ”Det intressanta i detta fallet är inte heller att han varit otrogen mot sin fru, utan att han uppgett felaktiga uppgifter, någonting han måste gjort mycket medvetet, till riksdagens konstitutionsutskott.” Borde hon skrivit ”om” istället för ”att”? Ja. Men gör det detta till politiskt motiverad smutskastning? Nej.

Och sedan, märkligast av allt, så kräver Marita Ulvskog att Lars Leijonborg ber om ursäkt! För vadå? Vad har han gjort för fel? Jo, förstår ni, enligt sossarna är den här ryktesspridningen på Lars Leijonborgs uppdrag, jojomensan.

Äh, dumheter. Sossarna försöker bara flytta fokus från vad Danielsson faktiskt hade för sig på annandagen. Och media, lättlurade som dom är, hoppar på och som alltid bildar svenska media drev. Att Aktuellt och Rapport numera har exakt samma inlägg får man väl acceptera, men jobbar samma journalister på SVT som på Expressen och Aftonbladet? Eller är det så att svenska journalister totalt saknar allt självständigt tänkande? Ja, så är det väl. Den svenska journalistikens majoritetsinkompetens bekräftas på nytt. Det finns enstaka duktiga journalister. Maciej Zaremba står ju ut som ett slags klippa av vettighet och kompetens, och Janne Josefsson måste ju berömmas för sin förmåga att starta dom drev resten av journalisterna hänger på. Några fler är värda att nämnas, men jag har glömt bort vad dom heter, ni får förlåta mig för det. Men så många fler är dom inte.

Istället för undersökande journalistisk sysslar svenska journalister med att skriva om vad andra journalister skriver. Det vet sossarna, och dom vet hur dom skall manipulera detta ständigt beredda mediadrev. Hur många är det egentligen som följer nyheterna och faktiskt tror på sossarnas skitsnack om att detta är en folkpartistisk komplott? Det står ju i både Aftonbladet och expressen. Både Rapport och Aktuellt. Även SvD för oemotsagt vidare Ulvskogs dumheter. Med en sådan massiv och enig kör måste det vara sant, eller hur?

Bara DN står ut från drevet och påpekar att Danielsson använder drevet för att fortsätta att hålla tyst om vad han faktiskt gjorde. Därmed får vi väl lägga Mats Carlbom till den pinsamt korta listan på svenska journalister som har en egen hjärna. Grattis, Mats!

Annonser