Danielsson-härvan blir allt mer absurd

Danielsson-härvan blir allt absurdare. Det är ju uppenbart att Danielsson ljuger, så sossarna försöker dribbla bort frågan. Detta gör man genom att ljuga mer, och hävda att folkpartiet är onda. Både Göran Persson och Helen Eduard säger samma saker:

Om det där har orkestrerats, organiserats och opererats från de liberala krafterna, som egentligen ska stå för frihet och tolerans, det vet jag inte. Jag vill helst inte tro att det är så det ligger till.” – Göran Persson

”Det är att det framförallt är folkpartibloggar som ägnar sig åt den här typen av informationsspridning. Jag kan inte säga huruvida det är en slump eller någonting annat. Jag vill helst inte tro att det finns några partipolitiska syften bakom detta.” – Helen Eduards

Dom vet naturligtvis båda två, att det inte är folkpartiet som ligger bakom det. Det är därför dom formulerar sig så. Om dom hade trott att fp låg bakom det, då hade det inte vart något tjafs om ”jag vill helst inte tro”, det hade varit stora pukor och trumpeter om folkpartiets ondska. Men man har kommit överens om att slå två flugor i en smäll. Få slut på ryktena, och hoppa på folkpartiet samtidigt.

Så här långt är det väl inte mer absurt, utan bara sossarnas vanliga smutsiga politiska spel. Nej, det absurda är bland annat att vanligtvis vettiga socialdemokrater sluter upp bakom Ulvskogs charader och desperat försvarat lögnerna från toppen, genom att gripa dom mest galna halmstrån. Att den stora delen av sossarnas medlemskår går på deras skitsnack förstår jag, men Jonas Morian? Absurt.

Fast riktigt absurt är ju Göran Perssons och Marita Ulvskogs försök att utkräva ansvar från Lars Leijonborg. Var är Göran Perssons ansvar för sossarnas mejl-skandal? Och var är Lars Danielssons ansvar för att göra sitt jobb rätt? Är det bara andra som har ansvar i det här landet? Ja, tydligen, sossar är helt ansvarsbefriade i vilket fall.

Absurdast av allt är nog Göran Persson ändå, när han berömmer Helen Eduards för att hon dementerade kärleksryktena.

”- Jag tycker det är modigt och bra, säger Göran Persson till Expressen.

Ursäkta mig? Det går rykten om att hon är otrogen, och att dementera detta är ”modigt”? Bra är det väl rimligtvis. Men hur exakt är det modigt? Möjligtvis hade det väl varit modigt att erkänna att man är otrogen, om man är det, men att förneka att man är otrogen om man inte är det är knappast modigt på nåt sätt. (Och för den delen, skulle nån ha kallat en man ”modig” i det läget? Jag bara undrar?)

Och mitt i allt detta absurda försvar av Lars Danielsson, så tar Lars Danielsson en time-out! Är det den absurdistiska höjdpunkten? På sätt och vis. Det kan tyckas märkligt att sossarna först blåser upp en medie-storm om hur ondskefullt det är att ifrågasätta vad Lars Danielsson gjorde på annandagen och sedan låta honom ta en time-out. Vad var då syftet med mediastormen? En teori kommer från Bloggen Bent. Man startar ett drev, och plockar sedan bort Lars Danielsson, så när media vaknar upp ur sitt drev-tänkande, så finns inte Lars Danielsson tillgänglig för att svara på frågor. Intressant taktik. Om den lyckas.

Men om den gör det återstår att se. Aftonbladet har, absurt nog, tvärvänt, och har ingenting om folkpartibloggarna på sin hemsida, bara om att Danielsson tar time-out, och den stora frågan ”Vad är det ni döljer?” Det finns inga länkar till några bloggryktesartiklar längre, dom måste man gå till direkt. DN håller sin sakliga och kritiska ton, och bara Expressen och SvD tycks vilja kännas vid den sk ”folkpartikampanjen”, och dom har det inte som nån huvudhyhet.

Så det sket sig nog. Media gjorde som sossarna ville, dom satte igång ett drev mot fp. Men när man sedan försökte skyffla ut Danielsson bakvägen (vilket man enligt Expressen har planerat att göra i veckor) så vände media och började dreva om det istället.

Mediadrev är svårtstyrda kompisar. Och det kan kanske tyckas absurt om man är socialdemokrat, men faktum är nog att ärlighet varar längst. För det riktigt absurda i det hela är såklart att om Danielsson bara hade hållt sig till sanningen från början, så hade den här härvan aldrig hänt.

%d bloggare gillar detta: