En sak jag inte förstår om "Sjödingate"

Jag skiter väl i stort sett i om det var Anna Sjödin som hoppade på vakten eller tvärtom. Men en sak jag inte förstår är alla kommentarer om att det måste vara Anna Sjödins fel ”för man blir ju inte utslängd utan anledning”. Eh…va? Har ni aldrig varit ute i Stockholm eller? Stockholms vakter är i allmänhet extremt otrevliga och mycket snabba att släng ut folk utan nån som helst anledning.

Vissa saker måste man förstå om vakter: En vakt bestämmer, och måste bestämma; En vakt kan inte ändra åsikt för då undermineras hans auktoritet. När jag bodde i Stockholm var jag ofta ute och festade med ett gäng kompisar, vara en var en tjej som försökte argumentera sig in överallt. Det går inte. Likaså kan man inte argumentera emot vakter när man är inne. Blir man utkörd så blir man, det kan man inte göra nåt åt. Argumentation är bara slöseri med tid (vilket jag ofta förgäves försökte få min kompis att inse). Men att man inte inser detta, skall givetvis inte vara en orsak till misshandel.

Men vakterna i Stockholm är extremt otrevliga och kallar gäster för diverse saker. Istället för att vara trevliga och ärliga och säga ”Nej, du har fel stil för den här klubben” eller ”sorry, det är för mycket killar, vi släpper bara in snygga tjejer just nu”, så ljuger dom om icke-existerande listor eller helt enkelt skäller ut en utan anledning. Mets irriterande är klubbar som inte säger att dom inte tänker släppa in en utan låter en stå i kö i 20 minuter i minusgrader, bara för att klubben skall se mer populär ut.

Och om dom vill slänga ut nån, då gör dom den gärna tydligt och våldsamt, som för att sätta exempel. Jag har inga som helst problem att föreställa mig att Anna Sjödin och hennes kompisar irriterande nån på klubben (utan att vara för fulla), och när vakterna sa till dom att gå argumenterade emot. Detta kommer obönhörligen att leda till att dom blir våldsamt utslängda, och om man i den läget ens ser ut som man försöker kämpa emot, ja, då kan man nog räkna med att bli misshandlad. Jag har själv sett en tjej som när vakterna försökte fösa bort henne (och jo, hon var verkligen för full och fösökte komma in genom att skrika svordomar åt vakterna) började veva med armarna. Fem sekunder senare låg hon på marken med två vakter på ryggen, och där låg hon till Polisen kom. Korkat av henne? Ja. Överreaktion från vakternas sida? Ja.

Så där går det ju faktiskt till i Stockholm. Så nu vet ni bloggosfär-lantisar det. :^)