Den svenska sjukvården, nu med EU-förbättring.

I Sverige har man ett val i sin sjukvård. Man kan välja mellan att åka till Landstinget. Ja, det är ju inte mycket till val när det bara finns ett alternativ, kan man tycka, men har man tur så får man ingen vård på landstinget och då kan man vänta till vårdgarantierna eventuellt slår till, varvid man kan välja mellan Landstinget och ett annat Landsting.

Inte mycket val det heller.

Men det finns ljusning. Sverige är nu med i EU, och är man med i ett EU-lands sjukförsäkring har man rätt till sjukvården i alla EU-länder. Det här visste jag, men av någon anledning föreställde jag mig att detta bara gällde när man blev sjuk utomlands. Men, se, det gör det inte! Det går utmärkt att bli opererad utomlands om man inte har lust att vänta i ett par år på operation i Sverige. Det är kortare köer, och förmodligen dessutom billigare för försäkringskassan.

Är det här socialdemokraternas plan för att förbättra den svenska sjukvården? Kör den svenska sjukvården i botten, och tvinga folk att åka utomlands!? Vore det inte bättre om vi gav folk ett verkligt val i Sverige istället, genom att införa en sjukvårdspeng, liknande skolpengen? Som sagt, man har det i Frankrike, det fungerar skitbra.

Tack och lov att vi har EU, så att svenskar åtminstonde kan få vård i dom länder som fortfarande bryr sig om att ha fungerande sjukhus.