KOSS Sparkplug

Jag har nu släpat mina gamla hörlurar fram och tillbaka till Munchen, och allt skumgummi håller på att ramla sönder. Visserligen kan man beställa nya muffar från KOSS, men samtidigt hade jag velat ha nåt som tar lite mindre plats. Det övriga huvudkravet jag har är att det skall var mycket bas. Det brukar det inte vara. I synnerhet brukar basen vara extra svag på hörlurar som det står ”supermegaultra-bass” på.

Minst plats tar såklart sådana där pluttar man stoppar in i örat, men dom brukar vara obekväma. Men, så fick jag syn på några KOSS Sparkplug (som också finns en variant som inte försöker se ut som tändstift, och bara heter KOSS Plug). Jag betalade 31 euro, vilket verkar vara värsta överpriset om man tittar på nätet. Jaja. Så går det om man inte kollar upp priserna innan man handlar.

Poängen med dom här är att det långsamma skumgummit formar sig efter örat. Man använder dom som dom där gula öronpropparna, ni vet. Man rullar ihop dom, stoppar in dom i örat, och så expanderar dom långsamt.

Och, ja, det fungerar. Dom är bekväma, det dämpar faktiskt högfrekventa ljud lite (bra på flygplan) och dom låter helt OK. Ingen jättebas, men trots ”hotet” om super-bas på paketet har dom faktiskt något mer bas än mina gamla KOSS. Det är helt klart en dal runt 3-4kHz i frekvensresponsen, men den går att EQa bort så att den inte stör.

Ett klart bra köp, i synnerhet om ni hittar den för ett pris närmare det amerikanska listpriset på 15 dollar.

Annonser