Esbati blir öppet totalitär.

I en bloggpost igår hänvisar Ali Esbati till en site som heter ”Nya Maoismen”. En site han kallar ”oerhört viktig”. Han säger att sajten ”med särskild skärpa reder upp saker och ting” inom modern Marxism. Här är några saker sajten reder upp med särskilt skärpa:

”Föredömet vid bildandet av folkpolisens organisation i Sverige är forna Östtyskland, DDR, det kan jag inte förneka. Det östtyska Volkspolizei var mycket effektivt och var en polisorganisation som antagligen helt saknar motstycke i världshistorien. Volkspolizei inte bara lyckades att i princip eliminera brottsligheten (som formellt är en polismans enda uppgift i borgerliga stater), utan var också mycket skickliga vad gäller att hålla folkets ideologiska övertygelser i linje med marxism-leninismen.”

”Det hände ibland att människor försökte ta sig från DDR till det fascistiska Västtyskland och detta var inte bara ett slag för ”rätten att folk ska få bli utsugna och förtryckta”, ett uttryck jag tidigare använt, utan också ett svek mot den socialistiska gemenskapen. […] De ville, i sin verklighetsfrämmande ondskefullhet, försöka få den socialistiska staten DDR absorberad av sin vedervärdiga, förtryckande granne i Väst, BRD. Fast Volkspolizei gjorde som sagt sin plikt. De avlivade helt enkelt dem som försökte slå ett slag för ondskan medan dessa var i full färd med att ta sig över gränsen.”

Ur ”Om behovet av en folkpolis (och folkarmé)

”Arbetarklassens medvetna måste bedriva studiearbete hos de breda massorna, folket måste som sagts prepareras, prepareras med riktiga åsikter och idéer. Under Kulturrevolutionen i Kina gjordes allt detta på ett bra, klokt och effektivt sätt och man lyckades även korrigera felaktiga idéer inom landet under ledning av kamrat Mao Tse-Tung och enligt dennes teoretiska direktiv.”

Ur ”Om behovet av en folkdemokrati

Siten är alltså helt mot åsikts och yttrandefrihet, och anser att socialismens fiender skall avrättas. Den är helt totalitär, och förespråkar en kommunism av gammalt hederlig typ, som mördar sina medborgare och förbjuder kritik.

Detta tycker Esbati är ”oerhört viktigt” och ”särskilt skärpt”. Bra, Esbati, då vet vi var du står. Du är totalitär kommunist, och anser att jag skall avrättas så jag inte kan motarbeta kommunismen. Eller?

Skämtar Esbati? Förmodligen. Svårt att säga då, det här är ju inte dummare än det mesta kommunister klämmer ur sig. ”Nya Maoismen” kan vara en satir. Å andra sidan, så är ju den politik den Nya Maosimen” förespråkar faktiskt en direkt logisk följd av Marx läror. Och det är väl det, antar jag, som är själva poängen. Att visa på hur vrickat det blir när man försöker införa Marxism. Men det tror jag inte Ali har fattat. Jag hoppas (för hans egen skull) att han har fattat att siten inte är allvarligt menad. Men det framgår inte från hans blogginlägg. För ur kommunistisk synpunkt är ju sajten faktiskt fullständigt rimlig, och Esbati är ju kommunist…

Så får jag föreslå, Ali, att du är mer uppenbar när du är satirisk nästa gång. Genom att säga saker som är uppenbart mer ute och cyklar än det du brukar säga?