Liberalismens övergrepp

Jaha, så var det dags igen då. Per Wirthén famlar efter socialistiska halmstrån, och hittar en gammal goding: Kålsuparteorin. Alla är lika onda, jodå. Om kommunister har mördat miljontalt människor, så måste ju liberaler också ha gjort det. Andra halmstrågripare hänkar på Wirtén, och så är vi igång igen. Ropen skalla, kålsupare är alla.

Eller så är dom inte det. Norberg svarar, och Louisep svarar, och här kommer mitt enkla bidrag till debatten. Alla dessa liberala övergrepp, vilka är dom? Vilka är dessa miljotals människor som liberalismen påstås ha dödat?

Eftersom den här debatten i grunden är ett försök att släta över kommunismens övergrepp, så bör vi först se till att vi jämför saken rättvist och lika.

1. Liberala övergrepp är övergrepp beordrade eller orsakade av liberala regeringar. Kommunistiska övergrepp är övergrepp beordrade eller orsakade av kommunistiska regeringar.

2. Jag tänkte först föreslå att definitonen på liberal var ”medlem i liberala internationalen”, men eftersom Comintern inte existerar längre blir det orättvist. Alltså tar vi den bredaste möjliga definitionen, så att vi får med mest liberala övergrepp. Ett liberalt parti eller regering är ett parti som kaller sig liberalt. Sådär. Notera att Kerstins knep att försöka skylla övergrepp Holland begick på 1600-talet på dagens liberala holländska regering inte gills. Inte heller kan ni skylla Pinochets övergrepp på liberalismen, för trots åratal av guilt-by-association försök från vänstern, så kallade sig aldrig Pinochet för liberal. Så den gubben går inte.

3. När det gäller vad som räknas som övergrepp kan vi helt enkelt ansluta oss till världens främsta forskare på folkmord: R.J. Rummel. Och nej, han är inte liberal, och han är alltså inte extra snäll mot liberaler i sin forskning, så et skitsnacket kan ni också lägga ser (som ni ser har jag diskuterat den här frågan många gånger innan, och vet vilka undanflykter socialisterna tänker komma med).

Med denna definiton väntar jag nu på att herrar och fruar inkvisiter skall rada upp dom liberala övergreppen och massmorden. Medans vi väntar kan vi ju meditera över listan på motsvarande kommunistiska övergrepp.