Bojkotta Toppkandidaterna!

SVTs dokusoppa fortsätter. Inte bara försökte SVTs ”Toppkandidaterna” köra programmet med enbart en deltagare som var uttalat icke-vänster, och tre som var uttalat vänster, det visar sig nu att det skall spelas in på ett vänsterfik, Café Edenborg. Enligt DN på Stan så kännetecknas Café Edenborg av ”bokhyllor med sönderlästa exemplar av Kapitalet och den senaste Klittydeckaren*. […] Det doftar kaffe och revolution”. Resultatet har blivit att SVT måste be och böna Timbro om att producera publik, eftersom publiken annars är så uppenbart kraftigt vänster att inte ens SVT kommer att komma undan med det.

Det finns massor av med trevliga fik i Stockholm som inte har politisk anknytning. Men SVT har ignorerat dom, och går istället på vänsterfik. Undanflykten är att dom ville ha ”engegerad publik”. Jaha, men då hamnar man ju på ett politiskt fik. Och förmodligen hamnar man på ett vänsterfik, eftersom borgerliga i allmänhet går på fik för att dom har bra fika, inte för att dom har rätt politisk ståndpunkt (vilket är anledningen på bristen på högerfik, och också en av anledningarna till bristen på liberala musikrörelser).

Jag föreslår att Timbro inte producerar nån publik. Bojkotta skiten, tills SVT klarar av att uppfylla kravet om opartiskhet i radio och TV-lagen. Det kan alla andra göra också. Är ni så politiskt lagda att ni ogillar statsfinansierad propaganda; Gå inte till Café Edenborg under dom här inspelningarna. Låt fiket fyllas upp av kommunister, så får vi se hur intressant det programmet blir…

Och en liten fråga, bara: Inbillar nån sig att SVT hade kunnit filma den här dokusoppan på Restaurang Snurran, där Frihetfronten håller sina talarkvällar, eller i Timbros lokaler, utan att dom ansvariga hade förlorat sina jobb?

*) Klittydeckarna är ”feministisk porr” utgivna av det socialistiska bokförlaget Vertigo, som har samma ägare som cafét, Carl-Michael Edenborg. Vertigo har ett manifest, minsann, där dom skriver såhär om sig själva: ”Serien av böcker bildar Vertigos antologi. Denna samling svarta blommor är de första raderna i ett nytt kommunistiskt manifest.”

Annonser