Jag sparkar på den som ligger

Vänsterpartiet har krympt ordentligt senaste åren, och reagerat med att sluta leden och bli mer radikala, vilket garanterat kommer få dom att minska ännu mer. Så egentligen är det väl taskigt att sparka på V såhär. Dom ligger ju redan. Dom har allt efter att dom sparkade ut Schyman sakta marginaliserat sig själva i Svensk politik. Men jag kan inte låta bli:

  1. Man vill införa 6-timmars dag med bibehållen lön. Med andra ord, man vill rakt av öka allas lön med 33%. Det komer resultera i en fantastisk inflation, recession och kraftigt ökad arbetslöshet. Hejåhå.
  2. Man vill skapa 200.000 jobb i den offentliga sektorn. Skattefinanserade jobb, alltså. Antalet anställda i offentlig sektor idag är ungefär 1.4 miljoner. Man vill alltså öka den offentliga sektorn med över 14 procent! Detta innebär givetvis en enorm ökning av skatten, men det vill inte V erkänna, istället låter man förslaget vara helt ofinansierat. Lars Bäckström, V, anser att förslaget kommer kosta runt 45-54 miljarder (beroende på hur många av dom anställda som går på a-kassa). Det är, om man slår ut det jämt på dom som faktiskt arbetar i Sverige, ungefär 10 papp per person i extra skatter. Och man kan kanske gissa att Lars Bäckströms siffror inte direkt lutar åt det höga hållet…
  3. Man vill dessutom höja a-kassan, pensionerna och bostadstilläget, slopa karensdagen och satsa miljarder på statligt bostadsbyggande. Allt ”ofinansierat” (vilket är politiskt kodord för höjda skatter).
  4. När en ledamot vill införa sanktioner mot USA så reagerar inte partistyrelsen med att tala om att dom tycker han har fel, utan verkar hålla med om principen, men säger att det nog är meningslöst, och skulle leda till för Sverige skadliga motsanktioner. Koko…
  5. När vänsterpartiet i Göteborg vill förbjuda privatägda gym, svarar partistyrelsen att det ”knappast är ett krav som får det svenska folket på fötter i dagsläget”. Tydligen menas att det är rätt i princip att privata gym skall förbjudas, men att läget inte är rätt just nu…

Det finns säkert fler dumheter jag har missat, men det räcker väl så…

Det hela visar att vänsterpartiet har slängt all verklighetskontakt åt pipan. Förmodligen har man slutat hoppas på att Vs föreslagna politik skall ha nån reell påverkan på praktiskt genomförd politik i en S-regering. Man känner på sig att man redan är så långt ute och cyklar att man lika gärna kan helt ge upp försöken att ta sig tillbaka på banan.

Frågan är hur S skall hantera det här. Alla år som sossarna har (ofta helt riktigt) pekat på sprickor i borgerligheten, så har vänsterblocket lyckats smita undan liknande frågor. Det kanske är dags att ge igen? Borde inte huvudfrågan till sossarna under valkampanjen vara ”Hade ni verkligen tänkt er att regera med stöd av vänsterpartiet? Hur skall DET gå till?”

Annonser