Ommunismen: Slutet för vänsterns trovärdighet

Det är inte bara Lars Ohly som är kommunist men inte kallar sig det även Jenny Lindahl har nu anslutit sig till den skaran. Det som är förvånande är inte att vänsterpartiet hycklar, det har dom ju alltid gjort, det förvånande är att dom gör det så pass öppet. Nästan rakt ut förklarar både Ohly och nya PR-chefen att dom är kommunister men inte kallar sig det. Hur kommer vänstern (och då menar jag hela vänstern, inklusive Göran Persson) konstant undan med alla dessa lögner och allt detta hyckleri?

Mitt starkaste minne av Lindahl innan hon blev Ommunist och fortfarande var Kommunist, var att hon helt blånekade att ledande personer i Växjös Kommunistisk Ungdom (som Ung Vänster hette då) i början på 80-talet stödde Sovjet och ville göra våldsam revolution. Ett märkligt förnekande, det var ju jag som var politisk aktiv i Växjö och pratade med medlemmarna i Kommunistisk Ungdom i Växjö. Hon var inte ens tonårig, och bodde INTE i Växjö under den här perioden och borde alltså rimligen inte ha en susning i frågan. Ändå hävdade hon bergsäkert efter en debatt (med Fredrik Malm, tror jag det var) att dessa personer som jag diskuterade med inte hade existerat. Jag undrar om det är den typen av verklighetsförnekande som gör att hon tror att hon kan rädda vänsterpartiets trovärdighet genom att ljuga.

Hon försöker ha kvar kakan samtidigt som hon vill att folk skall tro att hon har slängt den i sopnedkastet. Den dödliga och totalitära kommunimen skall hållas gömd bakom ryggen, samtidigt som man ljuger och säger att man inte alls håller nåt bakom ryggen. Tanken är att kommunisterna som står bakom dig skall se vad du har i handen, medans dina motståndare inte skall förstå vad du håller bakom ryggen. Och på frågan om var kommunismen har tagit vägen så skall man inte ens hävda att den är bortslängd, utan bara prata om nåt annat, enlight Jenny.

Hur kan man ens inbilla sig att man skall ha kvar någon politisk trovärdighet när man sysslar med ett sådant dubbelspel? Finns det nån vänsterpartist som faktiskt kan tänka sig att försvara dessa lögner?

Annonser